Gå direkt till sidans innehåll

Matsvinn på grundskolorna och gymnasierna

Indikator SE. 4.3. 2

Indikatoren visar den genomsnittliga mängden matsvinn per elev per dag på de kommunala grundskolorna och gymnasierna och skiljer på kökssvinn, tallrikssvinn och serveringssvin.
Kökssvinn är mat som uppstår i köket i samband med beredning och tillagning men som av olika anledningar inte serveras.
Tallrikssvinn är mat som skrapas av från tallriken, det vill säga som matgästen tagit eller fått upplagt men valt att inte äta upp.
Serveringssvinn är mat som ställs fram i serveringen men som slängs innan den nått matgästens tallrik.

Mängd matsvinn i snitt per elev och dag på kommunala grundskolor och gymnasier

Rad-id Mätområde Datum Värde (gram/elev/dag)

0

Kökssvinn

2021

5,2

1

Kökssvinn

2022

4

2

Serveringssvinn

2021

14,9

3

Serveringssvinn

2022

11,2

4

Tallrikssvinn

2021

19,5

5

Tallrikssvinn

2022

17,8

Datakälla: Södertälje kommun
Uppdaterad: 2023-05-23