Gå direkt till sidans innehåll

Matsvinn på förskolorna

Indikator SE. 4.3. 1

Indikatoren visar den genomsnittliga mängden köksvinn per elev per dag på de kommunala förskolorna. Kökssvinn är det matsvinn som uppstår i köket och kan delas upp i tre olika delar: (1) lagringssvinn, som är mat från kylar, frysar och förråd som måste slängas av olika anledningar, (2) beredningssvinn, som är mat som slängs i samband med beredning, och (3) tillagningssvinn, som är mat som tillagas men inte tas tillvara av olika anledningar och slöngs utan av ha serverats.

Mängd matsvinn per elev och dag på kommunala förskolor

Datakälla: Södertälje kommun
Trend:
Utvecklingen går åt rätt håll Utvecklingen går åt rätt håll sedan 2021
Senaste värdet:
7 gram/elev/dag (2022)
Utgångsvärde:
11 gram/elev/dag (2021)
Uppdaterad: 2023-04-11